6-daagse praktijkopleiding voor sprekers & (NLP) trainers

Inspirerend Presenteren

Bekwaam, vrij en ontspannen voor de groep

Zou jij meer zelfvertrouwen of zichtbaar effect willen hebben als je het woord neemt tijdens bijeenkomsten, presentaties of een training? Wil je ervaren hoe je mensen makkelijker inspireert, weerstand omzeilt en met meer charisma en authenticiteit voor een groep staat? Heb je interesse hoe je een workshop of lesprogramma ontwikkelt waarmee je iedereen aanspreekt, op welk gebied dan ook? En wellicht heb je ooit een NLP Master Practitioner gevolgd en wil je de magie van NLP zelf doorgeven als NLP-trainer? Tijdens deze intensieve 6-daagse opleiding zul je je eigen waarheid en regels ontdekken om dat te realiseren.

 

Ontdek de fundamenten van excellent trainerschap

Of je nu NLP-geschoold bent of niet, deze opleiding brengt je fundamentele methoden bij waar alle effectieve trainingen wereldwijd op gebaseerd zijn. Met andere woorden: in zes dagen krijg je alle tools aangereikt om een excellente trainer of spreker te worden, ongeacht in welk gebied je dit wilt toepassen. Je stapt met andere professionals in een roller-coaster van veel experimenteren en leren (genieten) van fouten maken.

 

Best practices in een unieke opzet

De aanpak is gebaseerd op de succesvolle train-de-trainer formats van de alle drie de NLP-grondleggers en maakt veel gebruik van onbewust en versneld leren. De opleiding wordt gegeven in de vorm van een retreat: zes aaneengesloten dagen in een inspirerende omgeving. Dit draagt optimaal bij aan het plezier en de ontspanning die voor een effectief leerproces zo waardevol zijn. Doordat we in kleine groepen werken van maximaal 6 personen, krijg je de kans veel te oefenen en zul je altijd direct gelijktijdig feedback ontvangen van beide trainers.

 

Leren door oefenen en feedback krijgen

Het uitgangspunt is dat we steeds uitgaan van de ervaring: wat werkt er wel en welke feedback en nieuwe ervaring is helpend voor een volgende stap? Hierbij komen behalve taal, (lichaams)houding en triggers vele andere aspecten aan bod.

Brochure?

Mocht je deze informatie willen nalezen in brochure, dan kun je deze hier downloaden.

Programma en leerdoelen

 • Jezelf congruent, met zelfvertrouwen en impact presenteren.
 • Een training of presentatie ontwikkelen en geven die toehoorders intrinsiek motiveert.
 • Omgaan met emoties en gedachten die in de weg staan om vrij en ontspannen te presenteren.
 • Omgaan met wat je vroeger bestempelde als ‘lastig publiek’, onwillige deelnemers of weerstand.

 

Professioneel én persoonlijk ontwikkelen

Natuurlijk zet deze trainerstraining ook aan tot verdere persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van je veerkracht, zelfwaardering, zelf-reflectie en emotioneel management. De opzet van het programma biedt ruimschoots gelegenheid je NLP-kennis op te frissen of om nieuwsgierig te worden naar de succesformule die NLP heet.

 

Wat levert het je op?

In deze training leer je technieken toepassen waarmee je om het even welke stof zo over het voetlicht zult brengen dat je toehoorders het ook kunnen aannemen. En je zult in de praktijk ervaren wat het verschil is tussen presenteren op vaardigheidsniveau en op identiteitsniveau. De opbrengst van deze snelkookpan van leren en uitvoeren is dan ook praktisch, handig en direct toepasbaar; of je nu leerkracht, trainer, manager, ondernemer bent of op een andere manier met groepen werkt. Na deze 6-daagse sta je met plezier en ontspannen voor een groep en zit je lekker in je vel.

De feiten op een rij

Details trainerstraining ‘Inspirerend Presenteren’:
 • Trainers: Angélique de Graaff, Paul Flier, Marjolijn van Eijk
 • Groepsgrootte: Maximaal 6 personen
 • Studieduur: 6 aaneengesloten dagen van 9:30 – 18:00 met soms een avondprogramma
 • Certificaat: ‘Internationaal gecertificeerd NLP Trainer’ (voor NLP Master Practitioners) of ‘Trainer’ met CoreNLP-zegel
 • Kosten: € 2.475,- per deelnemer, incl. lunch en avondeten (muv woensdagavond) en vrijgesteld van BTW.
  (Sta jij in het onderwijs voor de groep en/of overweeg je trainingen te combineren, informeer dan naar de gunstige voorwaarden).
 • Locatie en data: Vrije Oogst, Zomervreugdweg 3, 7251 NX  Vorden – data zie agenda
 • Overnachten: op Vrije Oogst in een van vijf eenvoudige eenpersoonskamers (€ 25 per nacht, excl. 9% BTW) of in een klein appartement (€ 60 per nacht, excl. 9% BTW) of kosteloos in een tentje, alles inclusief ontbijt. Alle overnachtingsmogelijkheden hebben gedeeld sanitair. In de omgeving zijn er diverse leuke hotels en B&B’s.

De training is tijdens alle dagen in handen van NLP Master Trainers Angélique de Graaff en Paul Flier. We werken met kleine groepen zodat je elke dag veel nieuwe ervaringen voor de groep opdoet en dus elke dag bouwt aan jouw meesterschap. De taalkundige achtergrond en praktische onderwijservaring van Angélique in combinatie met Pauls technisch-commerciële ervaring als ondernemer en Lean/kata-trainer staan garant voor individuele en kwalitatief hoogwaardige feedback vanuit een kleurrijk aanbod van communicatiestijlen en een brede trainerservaring. Uit een gedeelde voorkeur om NLP bij de bron te halen, een leven lang te leren en een zuivere cursist-trainer-relatie te waarborgen, werken ze sinds 2017 samen. Ze zijn beiden aangesloten bij de NLP Leadership Summit.

De training wordt gegeven in 6 aaneengesloten dagen om je een maximale (onbewuste) leerervaring te bezorgen. Vrijwel iedere avond wordt er samen gegeten, waarna er ruimte is voor oefenen, voorbereiden of tijd voor jezelf. Tijdens de training worden overwegend lichte, biologische maaltijden geserveerd, waarbij altijd ruimte is voor experimenten en eigen inbreng. 


Kwaliteit en certificaat

In de opleiding staan de kwaliteit van het leerproces en van de relatie tussen trainer en deelnemer centraal op basis van heuristiek en het wetenschappelijk gevalideerde FIT-format. FIT (Feedback Informed Training) betekent hier dat we op meerdere momenten stilstaan bij de aansluiting tussen jouw verwachtingen ten aanzien van de training en de trainers en je daadwerkelijke ervaring. De jarenlange ervaringen en vele trainingen die de trainers bij de bron hebben genoten, staan bovendien garant voor diepgang en passie.

NLP Master Practitioners ontvangen na de opleiding het certificaat Internationaal Gecertificeerd NLP Trainer. Zonder NLP-achtergrond ontvang je het certificaat Gecertificeerd Trainer. Als je vervolgens binnen 4 jaar ergens NLP Master Practitioner wordt, dan krijg je alsnog het certificaat NLP Trainer toegestuurd. Het NLP-trainerschap vormt een specialisatie binnen het vakgebied van trainer en vergroot je duurzame inzetbaarheid.

Meer weten over onze uitgangspunten, het curriculum en kwaliteitsmethodiek? Neem contact op of lees hier het eerste hoofdstuk van ‘Gelukkig in je bubbel’ waarin dit wordt toegelicht. Of kijk op het tabblad ‘Ervaringen..’ wat het mogelijk kan opleveren.

Overweeg je deze opleiding te volgen?

Mocht je nog vragen hebben over deze opleiding of wil je een keer komen kennismaken met een van de trainers en met deze plek,
neem dan gerust contact op.

Je kunt ook direct het aanmeldformulier invullen en een plek reserveren.

We verwelkomen je graag op Vrije Oogst.

Het gaat natuurlijk om jouw eigen ervaringen…

Omdat elke persoon de wereld vanuit een andere ‘kaart van het gebied’ ervaart, zul jij onze training ook op een volstrekt eigen wijze ervaren. Daarom weten we nooit wat jij allemaal zult oogsten. Onderstaande woorden van onze cursisten kunnen je wel een inkijkje geven in wat zij ervaren hebben.


‘Ik ben buitengewoon geïnspireerd geraakt…

…en merk dat ik opnieuw heb leren kijken naar mezelf en de wereld om me heen. Bij deze training ga je meteen aan de slag met presenteren. Door het gevoel van veiligheid wat wordt gecreëerd (er wordt op een mooie opbouwende manier feedback gegeven) krijg je steeds meer plezier in het oefenen. Er is sprake van een ontspannen sfeer en ook is er ruimte voor de nodige humor. Aan het einde van deze training, ben je zo gegroeid dat je je een heel stuk zekerder voelt om voor een groep te staan en een presentatie/training te geven.’ Lees ook de uitgebreide recensie van Carla, over zowel de Practitioner, Master Practitioner als Trainersopleiding. 

Carla Broekhoff, teammanager gemeente Almere 

 

‘Gedegen trainersopleiding: instant in de beleving’

‘Van de vele cursussen en trainingen die ik gedaan heb was deze zesdaagse training een topper: een gedegen trainersopleiding in een inspirerende omgeving door deskundige master-trainers met bezieling. Puttend uit hun brede kennis en rijke ervaring namen de beide trainers me boeiend mee en zetten me instant in de beleving. Ik ben als cursist zowel bediend als uitgedaagd…en dit alles op een ecologisch ‘gentele’ wijze. De inhoud en opbouw van de cursus is ‘af’. Ik ben me bewust van de superlatieven die ik hier neer schrijf…..maar ja, …..soms ontkom je er niet aan …’

Marnix van Oyen, NLP trainer bij NLP Vivante

 

‘Goed leren spreken met bruikbare tools’

Op zeer hoog niveau, en door de trainers op een betrokken manier, de trainers opleiding gevolgd eind mei 2021. Door de kleine groepen was er
veel aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling door gerichte  feedback, wat mij dan ook verder bracht in mijn eigen traject tot trainer. De locatie midden in de natuur nodigt uit om in de pauzes te wandelen, dat zorgt er bij mij voor dat mijn creatieve kant tot uiting kan komen. Doordat het een week durende opleiding is en ook op de opleidingslocatie geslapen kan worden, is alle focus ook voor mijzelf geweest, wat ik als heel prettig heb ervaren. De groepsdynamiek is als magie, iedere keer geweldig en ik heb van anderen mogen leren en genieten. Goed leren spreken met bruikbare tools. Grandioos!

Thea Vos, Trainer/Coach

‘Onbewust zoveel geleerd en ervaren…’

‘De naam ‘Vrije Oogst’ is mooi gekozen want ik heb het ook echt zo ervaren. Voor mij aan den lijve ondervonden en bij anderen gezien, dat wat we leren uit eenzelfde training voor heel persoonlijke opbrengsten en groei zorgt. Geweldig mooi. Onbewust heb ik zoveel geleerd en ervaren, waar ik nu heel bewust gebruik van kan maken. Bijvoorbeeld dat de kennis die ik heb veel waarde heeft en dat de feedback op mijn eerste indruk heel positief was; controle over mijn emoties bij ergernis of kritiek. Ik weet nu, dat alles wat er in mijn hoofd en mijn ervaring zit, genoeg is om mee te spreken.’ Lees hier het artikel ‘de oogst van een gelukkige leerkracht’ voor een uitgebreide recensie.

Jacqueline van den Heuvel, leerkracht, onderwijsvernieuwer, trainer, coach

 

‘Geen kopie hoeven worden…. ik voelde ‘ineens’ zowel rust als zelfvertrouwen’

In een eerdere een trainersopleiding had ik het gevoel dat ik een kopie moest worden van de trainer. Dat voelde voor mij niet goed. Ik was op zoek naar een trainersopleiding waar ik mezelf kon blijven en tegelijk veel kon leren over het geven van NLP trainingen. Dat heb ik bij Paul en Angelique absoluut gevonden. Doordat ik juist mezelf kon zijn verdwenen de belemmerende overtuigingen die ik eerder opgebouwd had.

Ik herinner me vooral… dat ik begon met het geven van een training en terwijl ik naar de groep keek voelde ik ‘ineens’ zowel rust als zelfvertrouwen. De positieve manier van feedback geven maakte dat er ruimte in mij was gekomen om bij mijn hulpbronnen te komen. Daardoor heb ik ook mijn speelse kant weer los kunnen laten en sta ik graag voor de groep.’

Linda Laene, rijschoolhoudster en NLP Trainer


‘E
en enorme spurt in mijn ontwikkeling’ 

‘Waar mijn angst zat om voor groepen te staan en een samenhangend verhaal te moeten houden, heb ik in een veilige setting geleerd om zelfvertrouwen te hebben in mijn eigen kunnen. Alle fabels die ik mezelf vertelde, heb ik kunnen ontkrachten door succeservaringen op te doen. Een week lang hiermee bezig zijn, voortbordurend op mijn NLP-ervaring, is zó krachtig geweest dat ik nu veel ontspannener voor groepen sta en weet dat ik dit kan.

Ik heb voor de nieuwkomers in de organisatie waar ik werk een presentatie gegeven en ben begonnen aan mijn eigen levensreis. Spannend! Maar ik heb het gedaan. De eerste keer gewoon voor een groep in de praktijk brengen wat ik geleerd heb, supertof!! En! Ik weet zeker dat ik deze vaardigheden nog heel vaak ga inzetten..en dat de training een enorme spurt in mijn ontwikkeling is geweest.’

Wilma Schrijen, verbinder en maatschappelijk werker

 

‘Elke dag zag je wel een verandering’

‘Ik wilde een betere spreker worden. De training heeft mij daar een structuur en techniek voor gegeven en mij geleerd hoe ik het beste mijn stemming kan aanpassen, dus minder last van zenuwen. Wat ik het meest bijzonder vond waren de zichtbare veranderingen bij mezelf maar ook mijn mede trainees. Elke dag zag je wel een verandering bij het presenteren. De gehele sfeer vond ik enorm bijzonder, ontspannen in de natuur, echt heel relaxed. De ervaring was geweldig, we zijn een hechte groep geworden door elke avond nog even bij te praten na een intense trainingsdag. De eetkeuken voelde huiselijk en welkom. De omgeving was prachtig, elke dag begon ik met meditatie en ik heb ook tussendoor mooie gesprekken gehad met medecursisten door samen met elkaar even de natuur in te gaan.

Je leert echt vanuit eigen kracht mensen te inspireren. Ik heb op mijn manier en eigen weg en tevens in alle vrijheid kunnen groeien als trainer, spreker en als mens. Het oogsten is na de training gekomen, doordat ik 350 leidinggevenden ben gaan trainen met de technieken en kennis die ik bij Vrije Oogst heb ontwikkeld.

Als ik nu terugdenk aan de training herinner ik me vooral de fijne sfeer van de kleine groep tussen de trainees en de trainers. Ik vond het magisch om te ervaren hoe je telkens net even uit je comfort zone werd gehaald. Buigen maar niet breken. Een ervaring waar ik steeds naar op zoek ben om steeds weer een stukje verder te groeien.’

Michael Hoogmoed, manager I-Sec Nederland & NLP Trainer

 

Ik kan nu echt ‘vrij oogsten’ uit alles wat ik altijd al heb gehad

‘Begin 2020 had ik me aangemeld voor het NLP-drieluik: practitioner, master practitioner en trainersopleiding. Zelf gefinancierd en elke euro meer dan waard! Elke dag betaalt het zich uit in geweldige ervaringen, leermomenten, nieuwe inzichten en resultaten.

De trainersopleiding was voor mij de kers op een heerlijke taart: ontspannen presenteren met plezier. Geweldige tools om te leren omgaan met onverwachte situaties.En feedback leren geven en mogen ontvangen op een manier die persoonlijke groei en samenwerking laat bloeien.

Geweldige locatie midden in een prachtig mooi natuurgebied. De leermethode is volgens mijn ervaring de mooiste en meest inspirerende manier om te leren! Heel dynamisch, vertrouwend op mijn onbewuste en werken met wat zich aandient. Ik kan nu echt ‘vrij oogsten’ uit alles wat ik altijd al heb gehad en dat geweldige repertoire heb ik nu aangevuld met NLP.’

Daniël de Zeeuw, teamleider techniek

‘Een wijsheid, lef… om woorden te geven aan wat in mij leeft’

‘Wat betreft de trainerstraining is er iets in mij aangesproken, wat ik een beetje vergeten was. Een wijsheid, lef, innerlijk weten, vermogen om woorden te geven aan wat in mij leeft. Het doen, durven, ervaren, anderen zien, horen en gewoon samen zijn met gelijkgestemden heeft me gesterkt in geloven in mijzelf en mijn mogelijkheden.’ Lees ook de uitgebreide recensie.

Carolien Wischmeijer, leerkracht

 

‘Wat een bevrijdende en enerverende ervaring’

‘Waanzinnige intensieve train de trainer. Ik herinner ik me vooral het warme bad waar ik in terecht kwam. Het samenzijn in een sprookjesachtige omgeving. De warmte van Marjolijn en Paul voelde als thuiskomen. De trainerskunde van Angélique en Paul als meesterschap. Toffe mensen, leuke sfeer, te gek zo te oefenen in voor de groep staan en geleerd de meningen van anderen beter te beoordelen. De training vergroot innerlijke vrijheid.  Wat een bevrijdende en enerverende ervaring.’

Mark de Lange, ondernemer, docent, acoustisch adviseur & NLP Trainer

 

‘mijn nieuwe baan te danken’

Ik heb de NLP trainers training van Paul en Angelique gevolgd en mede daaraan mijn nieuwe baan te danken. Wat een inhoudelijke verrijking en ervaring, maar ook de gastvrijheid: meer dan je zal verwachten! Dank jullie wel!

Roel Collignon, producttrainer Würth & NLP Trainer

Vrije Oogst

Zomervreugdweg 3

7251 NX Vorden

085 – 864 0146

info@vrijeoogst.nl

gecertificeerd door:

Nobco

KvK 63252260     BTW 855155851B01     Bank NL11TRIO0390922838