Onze Visie

Vruchtbare grond voor betekenisvolle verandering

Vrije Oogst opereert vanuit het inzicht dat alles er al is en dat het belangrijk is om meer in het leven te oogsten. Aan de ene kant hebben mensen alle hulpbronnen in huis om te kunnen slagen. Aan de andere kant zijn er genoeg methoden om creativiteit, talent en resultaten te oogsten. Toch lijkt het er soms op dat we veel te druk bezig zijn, met van alles en nog wat, om de mogelijkheden voor succes te oogsten die zich elke dag voordoen. Wat succes dan ook voor jou mag betekenen.

Als academisch geschoolde probleemoplossers verbinden wij het beste van twee werelden. De harde kant van logica en waarneembare feiten waarmee je processen verbetert en meetbaar resultaat boekt. En de kant, van het hart, waarin ruimte is voor ieders unieke verlangen en talenten en dat wat ons verbindt. Vanuit die verbinding delen we onze jarenlange ervaring en onverminderd enthousiasme met NLP, Lean, systemisch en oplossingsgericht werken en diverse vormen van coaching: met iedereen die in contact wil zijn met wat werkelijk van betekenis is, voor jezelf, je organisatie of de wereld.

Lees hier meer over onze uitgangspunten.

Een plek om vrij te oogsten

Vrije Oogst kiest doelbewust voor een stimulerende leeromgeving in de vrije natuur of levende cultuur. We opereren vanuit een prachtig landgoed van ruim 4 hectare in het Achterhoekse coulissenlandschap onder Vorden. Met een trainingsruimte van ca 70m2 en vele bijzondere buitenplekjes in de natuur biedt het een ideale stimulans voor gezonde en natuurlijke ontwikkeling. Het oogsten van nieuwe leerervaringen en diepe inzichten kan samengaan met de ervaring van het oogsten van gewassen en kleinfruit in de moestuin; of appels, peren en pruimen in de boomgaard met robuuste oude rassen; wandelen door velden, bossen en langs kastelen; verwijlen aan de plas of de Lindese Laak zolang deze niet droogvallen; contact met de paarden in hun eigen ‘paddock paradise’ die soms behulpzaam zijn bij een coaching; overnachten in het natuurhuisje of in een tentje tijdens een van de zomertrainingen. Het zijn slechts enkele mogelijkheden voor een onvergetelijke oogst-ervaring op deze plek.

Het herstellen van het contact met de eetbare natuur was altijd al een droom. Met deze voormalige boerderij ‘Dragondersheide’ uit ca. 1910 werd dat in 2013 werkelijkheid. Na jaren van landen en verbouwen, oogsten we onze eigen energie en biedt het nu de ideale omgeving van rust, ruimte en natuurbeleving waar persoonlijke ontwikkeling in kan gedijen.