Trainers

Paul flier

‘Mijn passie is betekenisvolle verandering mogelijk maken, veerkracht vergroten en verlangens helpen vertalen naar concrete resultaten.’

Paul is NLP Master Trainer en coach en leerde NLP bij René Kuiper, Robert Dilts, Anthony Robbins, John Grinder, Richard Bandler en Frank Pucelik en ontving een Award van de IANLP (2019) ‘for exceptional commitment in quality assurance’.

Paul is WHM-practitioner en bekwaamde zich in opstellingen, traumawerk, meditatie, mindfulness, katacoaching en volgde workshops bij Deepak Chopra, Marshall Rosenberg, Lynn McTaggart. Hij is getrouwd met Marjolijn en vader van drie kinderen. Als ingenieur (TU Delft, 1994) specialiseerde hij zich in Appropriate Education, waarna hij IT-bedrijf ARPA oprichtte. Na een jaar in Tanzania (2002) en de kennismaking met NLP transformeerde hij het IT-bedrijf tot Lean Instituut voor de bouwsector. In 2011 gooide hij het roer om richting Vrije Oogst.

angelique de graaff

‘Met hart en ziel wil ik zo eenvoudig mogelijk doorgeven wat zo ingewikkeld lijkt: Gelukkig worden in elke situatie denkbaar.’

Angélique is NLP Master Trainer en coach en studeerde langdurig bij elk van de NLP-grondleggers. Bij John Grinder en Richard Bandler werd ze NLP-trainer; bij Frank Pucelik Master NLP-trainer en PTSS-trainer; bij Robert Dilts Master Trainer  en Master Entrepreneur.

Angélique is Engelse taal- en onderwijskundige, anti-agressietrainer en trainersacteur; leerde van Connirae Andreas en Anthony Robbins en verdiepte zich in RE(B)T, Clean Language en Non-Violent Communication. Als karateka en beoefenaar van yoga zit ze lekker in haar vel. Ze is weduwe en moeder van twee volwassen kinderen en gezegend met drie kleinkinderen. Ze stond voor de klas en helpt nu scholen met haar Class-Whisperer-format om zogenaamd ‘moeilijke’ klassen beter te managen.

NLP Trainer

Marjolijn van Eijk

‘Door ergens net anders naar te kijken en lijfelijk te ervaren wat overtuigingen doen, wordt het leven vaak lichter. Daar help ik graag bij.’

Marjolijn is NLP Trainer en coach . Ze is enthousiast beoefenaar van Natural Horsemanship en bekwaamde zich in vrije opvoedkunst, respectvol ouderschap, geweldloze communicatie, meditatie, bewuste voeding en leiderschap met paarden.

Marjolijn is getrouwd met Paul en moeder van drie kinderen. Als ingenieur (TU Delft, 1999) specialiseerde zij zich in Industriële Organisatie, waarna ze diverse technische banen vervulde en een bureau startte voor interieurontwerp. Ze deed ontwikkelingswerk in Tanzania (2002). In haar werk streeft ze naar lichtheid, zachtheid en balans. Altijd beginnend bij de mindset, met beide benen op de grond. De dagelijkse omgang met paarden helpt daarin steeds verder te verfijnen; iets wat ze cursisten ook graag laat ervaren.

Corry Markusse

‘Mensen praktisch verbinden met hun natuur maakt groei en verandering makkelijker dan de meesten denken.’

Corry is NLP en Kata Coach en Trainer en verbindt graag groei met de kracht van kleine stappen. Ze groeide op met de principes van de natuur die vaak eenvoudig en moeiteloos lijken en binnen het bedrijfsleven vandaag de dag van enorme waarde zijn. 

Corry bouwt al haar hele leven aan resultaat langs het idee ‘wie zaait, zal oogsten.’ Met haar bedrijfskundige achtergrond en jarenlange ervaring in het leiden van teams en grote projecten, ziet zij met de blik van een architect hoe verandering tot stand kan komen. Een combinatie van proces op orde en mens in ontwikkeling. Dit doet zij door coaching van teams en individuen en altijd op een praktische en toegankelijke manier. Van chaos naar structuur, van pijn naar fijn. Corry haalt veel positieve energie uit de natuur door wandelen en wielrennen. 

de plek als hoofdrol

Vrije Oogst kiest doelbewust voor een stimulerende leeromgeving in de vrije natuur of levende cultuur. We zijn dankbaar dat we mogen opereren vanuit een prachtig landgoed van ruim 4 hectare in het Achterhoekse coulissenlandschap onder Vorden. Met een trainingsruimte van ca 70m2 en vele bijzondere buitenplekjes in de natuur biedt het een ideale stimulans voor gezonde en natuurlijke ontwikkeling. Het oogsten van nieuwe leerervaringen en diepe inzichten kan samengaan met de ervaring van het oogsten van gewassen, kruiden, kleinfruit en noten in de moestuin; of appels, peren en pruimen in de hoogstamboomgaard met robuuste oude rassen; wandelen door velden, bossen en langs kastelen; verwijlen aan de plas of de Lindese Laak zolang deze niet droogvallen; contact met de paarden in hun eigen ‘paddock paradise’ die soms behulpzaam zijn bij een coaching; overnachten in het natuurhuisje, een van de gastenkamers of tijdens de zomertrainingen in een tentje. Het zijn slechts enkele mogelijkheden om onvergetelijke leerervaringen te oogsten op deze bijzondere plek met haar rijke historie. Bekijk hier enkele foto’s van deze locatie.